230. Els orígens del PSC

Avui coneixerem els orígens del Partit Socialista de Catalunya, un partit que es va fundar a finals dels anys 70 i que va acabar finalment trobant un lloc en el sí de la societat catalana. La tradició obrera catalana havia estat més estretament lligada a les corrents anarcosindicalistes primerament i en segon lloc al comunisme del PSUC però, poc a poc, l’MSC, el Moviment Socialista de Catalunya, aniria trobant el seu espai durant el franquisme i el tardo-franquisme.

Avui coneixerem els orígens del Moviment Socialista de Catalunya primer i, ja a finals dels anys 70, els del Partit Socialista de Catalunya (PSC), a l’escalf també del creixement de la opció socialista predominant a l’esfera espanyola que representa el PSOE, just en el moment clau de la mort del dictador, l’anomenada Transició i els primers anys de democràcia a l’estat espanyol.

El PSC s’acabarà conformant com un dels principals partits a la reinstaurada Generalitat de Catalunya jugant un paper clau en la construcció de la democràcia al nostre país.

Leave a Comment