227. El putsch de la cerveseria (1923)

Els dies 8 i 9 de novembre de 1923, Adolf Hitler i el Partit Nazi van liderar un grup que es feia dir Lliga de Combat, format per diferents partits i moviments nacionalistes alemanys en un intent de cop d’Estat anomenat Putsch de la Cerveseria. Des de la Bürgerbräu Keller, a la ciutat bavaresa de Munich, la finalitat era prendre el control del govern local i després estatal, fent una marxa sobre Berlín a l’estil de Mussolini, que un any abans havia dut a terme amb èxit la “Marxa sobre Roma”, i derrocar la democràtica República de Weimar per instaurar un règim autoritari.

Putsch de la cerveceria - Munich

Un règim amb un nou govern que supervisaria la creació d’un Gran Reich Alemany unificat basat en la raça. Tot i que el cop va fallar i Hitler va acabar uns mesos a la presó, aquests fets van ser incorporats al relat heroic d’ascens al poder de Hitler i els nazis.

Leave a Comment