223. Flamenca

La història de la que parlarem avui es troba relatada en un únic manuscrit, conservat a una biblioteca de Carcasona. Un manuscrit que, a més a més, es troba inacabat i del qual desconeixem el seu autor. Mal comencem…

Flamenca copia

La història de Flamenca, però, és una de les millors obres de la literatura medieval per molts motius. Aquesta obra de finals del segle XIII ens transporta d’una manera total al fascinant món de l’amor cortès, la caballeria i l’ambient dels trobadors occitans. Comença amb un “mal querer”, amb un marit gelós de la seva esposa, que actua com un animal salvatge i embogeix fins al punt de tancar-la – com si d’un conte de fades es tractés – a dalt de tot d’una alta torre.

A partir d’aquesta situació, veurem com la jove Flamenca coneix a un bell amant i la trama comença a complicar-se, en una història que ens permet entrar, ni que sigui per un moment, en la complexa i fascinant xarxa de l’amor cortès.

1 Comment

  1. Pingback: Una xerrada amb l'Alberto Reche, doctor en història medieval | Llegendàrium

Leave a Comment