219. El retorn de Martin Guèrra

Acostumem a explicar la història a través dels relats dels grans personatges o dels grans processos històrics i a vegades se’ns oblida que la vida quotidiana és ben diferent a la de les cròniques o als tractats jurídics. El cas del retorn de Martin Guèrra és un bon exemple de que, a vegades, quan tenim la sort de posar veu a la vida quotidiana dels camperols i camperoles, aquesta ens sorprèn amb una irreverència considerable.

cover-34937-200x310

Estem a la Occitània de mitjans del segle XVI, en un petita localitat que es va veure colpida per un succés que encara avui, més de quatre-cents anys després, encara és tema de conversa entre els veïns del poble.

Què va passar? Qui era Martin Guèrra i per què el seu retorn a Artigat va causar tal sensació que encara es recorda?

Leave a Comment