215. La Batalla de Litte Bighorn (1876)

El Far West és la darrera frontera. L’últim espai per a l’èpica occidental. Als relats de l’expansió dels Estats Units cap a l’Oest del continent gairebé sempre els estadounidencs surten victoriosos. Tot i això, hi ha jornades com les del 25 i 26 de juny de 1876, en que la derrota dels soldats del Setè de Cavalleria van ser els derrotats.

220px-Custer_Bvt_MG_Geo_A_1865_LC-BH831-365-crop

A Little Bighorn, bona part dels soldats sota les ordres del tinent coronel George Armstrong Custer van trobar la mort davant d’un exèrcit format per una coalició de guerrers de les tribus lakota, cheyenne i arapajoe. A partir d’aquell moment Custer i el Setè de Cavalleria es van convertir en uns herois dins l’imaginari col·lectiu de la conquesta de l’Oest americà.

Què va passar a Little Bighorn? Com va anar la batalla?

Leave a Comment