211. Maquiavel i Joc de Trons

Ser un polític maquiavèl·lic, a dia d’avui, no és pas un qualificatiu massa positiu. Per maquiavèl·lic entenem a algú que actua amb engany, fredor i absència total d’escrúpols. Però això és en sí matei una paradoxa, ja que el millor maquiavèl·lic és, precisament, aquell que no sabem que ho és.

Sigui com sigui, l’ús de l’adjectiu, encara avui, ens mostra com de profunda va ser la revolució en el pensament polític que va encetar Nicolau Maquiavel a la Itàlia de principis del segle XVI.

trono

Per altra banda, si hi ha alguna sèrie de televisió en marxa que permeti reflexionar sobre els límits de la política i sobre el pensament de Maquiavel, aquesta és Joc de Trons. Al llarg del programa d’avui anirem apropant-nos a la teoria política de Maquiavel a través d’exemples viscuts a la sèrie. Esperem que ens acompanyeu en aquest viatge.

Leave a Comment