206. La nit dels ganivets llargs (1934)

L’ascens al poder de Hitler és un dels fenòmens històrics dels que més se n’ha parlat. Entendre com la població d’Alemanya va votar en massa el dirigent nacionalsocialista, portant Hitler a la cancelleria, és encara objecte d’estudi. Però un cop arribat Hitler a la cancelleria encara havia de consolidar el seu poder, i en aquest procés, algunes de les eines que havia fet servir per arribar fins aquí ara li farien nosa. Va ser el cas de les Seccions d’Assalt (SA), el braç para-militar del partit nazi.

Durant els primers anys de la dècada dels 30, la filiació a les SA s’incrementava exponencialment, arribant als 4,5 milions de persones. El seu líder Ernst Röhm començava a ser un problema per a la megalomania de Hitler, i les seves SA un obstacle per a estabilitzar-se al poder.

noche de los cuchillos largos

La nit del 30 de juny de 1934, Röhm i altres personatges molt importants d’Alemanya van ser assassinats en els fets que es coneixen com “la nit dels ganivets llargs”, el dia que Hitler va acabar de consolidar el partit nazi al govern d’Alemanya.

Avui coneixerem com va ser aquesta arribada de Hitler al poder, com van passar Röhm i les SA a ser l’enemic principal del canceller alemany i els fets de la nit dels ganivets llargs.

Leave a Comment