205. Albrecht von Wallenstein

Ens imaginem l’Edat Moderna europea com l’escenari recurrent de guerres entre estats. Ja fos a la Península Itàlica, al Mediterrani, en les lluites entre la Monarquia hispànica i França, en la lluita per la independència de les Províncies Unides o en els conflictes de religió arreu del continent, sembla que allà on aturem la nostra observació ens trobem una guerra o una lluita entre Estats.

220px-Albrecht_von_Wallenstein

Com no podia ser d’una altra manera, aquest escenari generalitzat de lluites va provocar grans novetats en la forma de fer la guerra i, ben especialment, va afavorir l’estrella política d’un tipus molt concret de personatges: els generals i cabdills militars.

Aquesta setmana ens aturarem a veure la vida i obres d’un d’aquests homes: Albrecht von Wallenstein, que va ensenyorir-se dels camps de batalla de l’Europa Central durant les primeres dècades del segle XVII.

Leave a Comment