198. Pirros, rei d’Epir

Obtenir una “victòria pírrica” significa que, tot i haver guanyat en allò que està en joc, la victòria s’ha obtingut amb tal quantitat de baixes, desgast o complicacions que es fa impossible, a la llarga, poder capitalitzar el triomf. Vaja, que els costos de guanyar són tan grans que, potser, més et valdria no haver-ho fet.

thumb-Pirro-4017d8c4ad01772245e12ab8ff24b0eb

Aquesta expressió tan concreta fa referència a un personatge històric real: el rei Pirrus d’Epir que, tot i ser un dels grans generals de tota la Història, i enfrontar-se a enemics tan complicats i poderosos com els romans i els cartaginesos (i guanyant-los), va acabar perdent-ho tot.

Al programa d’avui intentarem conèixer millor a aquest personatge tan singular i tot el seguit de batalles i enfrontaments en els que es va veure embolicat al llarg de la seva vida.

Benvingut al Mediterrani de principis del segle III abans de Crist. Benvinguts a les portes de Troia.

Leave a Comment