188. Pere Abelard i Heloïsa

Hi ha històries d’amor que ben aviat es converteixen en llegenda. Odisseu i Penèlope, Romeu i Julieta, els amants de Teruel, Tristany i Isolda… o com en el cas del programa d’avui, Pere Abelard i Heloïsa, la tomba dels quals encara es pot visitar a un dels cementiris de París. Tomba que congrega, cada any, milers de visitants que deixen flors en record d’aquests dos amants dissortats.

Pere Abelard i Heloïsa

Però la història d’Abelard i d’Heloïsa no és només una història d’amor. És una història de com funcionaven els ambients intel·lectuals al París de principis del segle XII, on s’estava donant – i en això tindrà una gran importància el propi Abelard – un gir a la forma d’ensenyar i d’aprendre. Un canvi que portarà, ni més ni menys, que al sorgiment de les universitats.

Leave a Comment