180. L’última frontera: la creació del Far West

A Star Trek repetien un i altre cop allò de que l’espai era l’última frontera però el cert és que abans de l’auge de la ciència ficció i de la carrera espacial, la última frontera de l’imaginari estadounidenc (i per tant de tot l’Occident capitalista) era el Llunyà Oest el Far West americà, salvatge, dur i heròic.

expo-thyssen-lejanooeste-02

Tots tenim la nostra imatge de la conquesta de l’Oest, ja sigui a través de les novel·les de cowboys, Bonanza o a través dels westerns, que es van convertir per mèrits propis en un dels gèneres cinematogràfics de mitjans del segle XX). La pregunta que ens hem de fer és: aquesta imatge del Far West, com és de real i com és d’inventada?

En el programa d’aquesta setmana intentarem entendre una mica millor el sorgiment d’aquesta èpica de frontera.

Leave a Comment