179. L’orde teutònica i les croades bàltiques

Quan pensem en les croades immediatament ens ve al cap un paisatge de dunes, calor i sorra: l’escenari on es van desenvolupar les lluites contra els musulmans, arreu de Terra Santa. Però les croades no només es van llençar contra els territoris del Mediterrani Oriental i no només van organitzar-se per alliberar Jerusalem dels infidels.

Teutones

Arreu d’Europa les croades van ser una eina ben útil per fer realitat els interessos de l’Església, ja fossin a Terra Santa, la Península Ibèrica, el Nord d’Àfrica o en els confins nord-orientals del continent.

Aquesta setmana parlarem, precisament, de les croades bàltiques. Durant segles, els reis de Suècia i Dinamarca van combatre als pagans sota l’aixopluc de Roma. Però no estaven sols: un orde militar sorgit a Terra Santa, l’orde Teutònica, va fer de l’escenari bàltic el seu objectiu principal.

Leave a Comment