167. L’arribada de Sherlock Holmes a Catalunya

Sherlock Holmes i el doctor Watson són dues de les figures més icòniques de la cultura popular. Les noves iteracions dels personatges al cinema i la televisió han apropat aquests personatges sorgits a l’Anglaterra victoriana a les noves generacions però el cert és que durant tot el segle XX les aventures del detectiu del 221B de Baker Street han fascinat a milers de lectors i espectadors.

sherlock-holmes

Sherlock Holmes va ser un èxit absolut des de bon començament: les seves històries van saber captivar a una societat preocupada pels vertiginosos canvis socials i tecnològics que estava vivint. La imatge de Holmes va esdevenir icònica: gorra de cacera, pipa corba i la cèlebre frase “Elemental, querido Watson” mai van formar part del personatge creat per Sir Arthur Conan Doyle a les seves novel·les i relats sino que es van afegir quan el personatge va saltar als escenaris teatrals de Londres.

I és que gran part de l’èxit de les aventures de Holmes i Watson va arribar als escenaris teatrals d’arreu d’Europa i la Catalunya de principis del segle XX no va ser una excepció.

Leave a Comment