157. Els combatents estrangers a la Guerra d’Espanya

La Guerra d’Espanya, que va acabar amb la Segona República i va imposar quaranta anys de dictadura franquista, s’acostuma a anomenar Guerra Civil Espanyola però el cert és que aquesta no va ser una guerra civil a l’´ús o només una disputa entre opcions polítiques dins d’un territori. La participació estrangera va ser fonamental per a entendre no només els esdeveniments i el curs de la guerra sinó per copsar les idees polítiques que hi havia en joc no només a Espanya sino a Europa sencera, com l’esclat de la Segona Guerra Mundial va deixar ben aviat en evidència.

images

Aquesta setmana volem interrogar-nos sobre els detalls de la participació estrangera en cadascun dels dos bàndols i les seves implicacions. En què va consistir, per exemple, la intervenció de la Legión Cóndor? En quines batalles van ser decisives les tropes italianes? Com va ajudar l’URSS a la Segona República, tot i la llunyania? Què van ser les Brigades Internacionals? Tot això i més al programa d’avui.

Leave a Comment