147. William Wallace, l’heroi nacional escocès

William Wallace, pels escocesos, és un heroi nacional. A finals del segle XIII, Wallace va posar-se al capdavant de la rebel·lió escocesa que pretenia foragitar els anglesos d’Eduard I. El monarca anglès havia aprofitat la situació d’inestabilitat interna que vivia Escòcia per envair un territori que feia temps que cobejava. La noblesa escocesa, mancada de rei, es disputava el tron i no plantava cara als enemics externs.

WallaceFou en aquell context en que aparegué William Wallace. El nostre heroi va liderar els rebels escocesos, va aconseguir una memorable victòria al pont d’Stirling i va saquejar la ciutat de York. Amb tot, els anglesos no van renunciar a les seves pretencions i van vèncer, que no derrotar, als escocesos a Falkirk. Malgrat la derrota, William Wallace va seguir amb la seva lluita. No va ser fins l’any 1305, a causa d’una traïció, que va ser capturat.

Avui, A les Portes de Troia, volem conèixer la història d’aquest personatge i el seu context. Ens endinsarem en la història d’Escòcia per saber què hi ha de cert i què de llegendari en la seva vida. I és que Wallace el recordareu de la gran pantalla en la famosa pel·lícula Braveheart. Tot i que com sabem sovint cinema i rigor històric no van de la mà.

Leave a Comment