145. ESTIU Estiu de recreació històrica

Una de les formes més curioses i atractives d’apropar-se a la història i al nostre passat és la recreació històrica. Potser per a les persones que no coneixen el seu funcionament, la recreacció històrica no passa de ser una mena de “teatrillo” format per persones disfressades: una mena de carnestoltes on la història és l’excusa per fer-se una disfressa de dona romana, home de l’edat mitjana o combatent de la segona guerra mundial.

300px-Grunwald_2003

El cert, però, és que la bona recreació històrica va molt més enllà de tot això i s’ha convertit, fins i tot, en una mena d’arqueologia experimental on el grau de fidelitat respecte al fet històric o l’època representada són molt elevats.

A més a més, la recreació històrica està de moda. Arreu del Món, però també a casa nostra, apareixen cada vegada més grups dedicats a recrear períodes històrics concrets i esdeveniments de recreació on es pot veure, viure i participar de la Història.

Aquesta setmana recorrerem aquest panorama de propostes sobre recreació històrica.

Leave a Comment