144. Ruta d’estiu per la Cerdanya i l’Alt Urgell

Les comarques pirinenques són molt més que un territori rural on els habitants de l’àrea metropolitana de Barcelona poden anar a passar el cap de setmana. Més enllà de l’oferta turística que podem gaudir a l’Alt Urgell o a la Cerdanya, en aquests indrets també hi podem trobar una interessant oferta cultural per conèixer el passat del Pirineu i de Catalunya. I és que a la Cerdanya s’hi conserven restes de l’època dels ceretans, un antic poble pirinenc que va compartir època amb els ibers, i de l’arribada dels romans després del pas d’Anníbal cap a Roma justament a través d’aquesta vall. I si fem el salt cap a la contemporaneïtat, també s’hi conserven restes visitables en forma de xarxa de búnquers dels anys immediatament posteriors a la guerra civil espanyola.

seu_urgell_claustre

I si ens traslladem de la Cerdanya a l’Alt Urgell amb una mica de música del Festival de Música Antiga del Pirineu, podrem retornar als segles medievals. A la ciutat de la Seu s’hi poden trobar tres interessants propostes per conèixer el món de nobles, bisbes i cavallers. La visita a La Seu Medieval i a la catedral de Santa Maria, l’única de tall romànic conservada a Catalunya, ens permeten conèixer de primera mà l’entorn en què visqué el bisbe Sant Ermengol, la vida del qual és objecte de representació en una obra teatral nocturna al bell mig del claustre de la catedral.

Leave a Comment