141. Tres personatges clau de la Història

A la història, les persones, hi han tingut un paper protagonista. Algunes, però, han estat més protagonistes que d’altres, segurament perquè la seva actuació decidida en alguna qüestió concreta va canviar el rumb de la història. Hagués estat possible la França imperial sense Napoleó? S’hauria produit el descobriment d’Amèrica el 1492 sense Colon? El Pròxim Orient seguiria sent cristià si no fos per Saladí? És cert que Napoleó, Colon o Saladí van trobar la conjuntura concreta per poder ser amos del seu destí, però també és cert que el seu tarannà decidit va ser clau perquè un o altre fet històric és produís en un moment determinat.

Sargon_of_Akkad

Avui, A les Portes de Troia, volem conèixer tres personatges que, per bé o per mal, han canviat la història des de l’Antiguitat fins als temps contemporanis. Avui coneixerem Sargon d’Acad, un rei mesopotàmic que té l’honor d’haver construit el primer imperi conegut de la història. Parlarem també d’una gran reina medieval, Blanca de Castella, una dama decidida que va ser regent de França en solitari en ple segle XIII. I, finalment, coneixerem de primera mà un personatge controvertit, Joseph Goebbles, el ministre encarregat de la propaganda del règim nazi alemany.

Tots tres, d’una manera o altra, han estat protagonistes de la història i han estat personatges claus que han decidit la sort i el futur dels seus contemporanis.

Leave a Comment