137. Els orígens del feixisme a Espanya

La llarga dictadura del general Franco que va sumir Espanya sota un règim feixista durant gairebé 40 anys té una part important del seu pes ideològic darrera del jou i les fletxes, símbols dels Reis Catòlics i la “grandeza” d’Espanya.

1322666581_034614_1322673050_sumario_grande

L’origen del feixisme espanyol, però, no és un camí de roses. Diferències ideològiques, diferències estratègiques, personalismes,… van configurar un període d’estira i arronses justament quan començava a caminar la II República.

Avui coneixerem quins eren els partits precursors del que anomenarem “Movimiento Nacional” durant la dictadura, qui eren els seus protagonistes, quins objectius perseguien i com va ser el camí que els va portar al que avui diríem “confluir” en FE de las JONS.

Leave a Comment