132. Ricard Cor de Lleó

Si hi ha un tipus de personatges als quals s’ha prestat una atenció privilegiada al llarg de la Història, aquest és el col·lectiu dels reis i monarques. De manera especial durant l’Edat Mitjana i l’Època Moderna la Història s’ha explicat sovint prenent les personalitats reials com a protagonistes. Però fins i tot entre els monarques europeus hi ha reis de primera i reis de segona. Reis i reines dels quals tothom en sap el nom, i d’altres que han passat inadvertits pel gran públic. El personatge del que parlarem avui es troba, de ben segur, entre els reis més coneguts i populars de l’Edat Mitjana. Gràcies, tot s’ha de dir, al seu impacte dins de la cultura popular.

Ricard Cor de Lleó

Ell pertanyia a una família que avui potser qualificaríem com a disfuncional i paranoica. Ja des de ben petit va conspirar junt als seus germans i la seva mare per destronar al seu pare. Va lluitar per mitja Europa i va protagonitzar la Croada a Terra Santa més mediàtica de totes. A més a més, va ser, segons alguns, amant del rei de França. Segons altres, representava el perfecte cavaller. També va tenir relació amb els millors trobadors de la seva època i va estar presoner a Àustria. I per si faltava algun ingredient en aquest còctel, sempre segons les llegendes i tradicions posteriors, fins i tot va coincidir amb Robin Hood.

Com veieu, ens espera un programa ben complet.

Leave a Comment