129. Regne Unit i Europa. Un romanç sense passió

La relació entre el Regne Unit i Europa sempre ha estat, diguem-ho així, complicada. Les Illes Britàniques no van voler formar part del projecte de construcció europea des d’un principi. De fet, van ser convidats però van rebutjar formar part del mercat comú.

Posteriorment, després de veure la bonança econòmica de França i Alemanya, el Regne Unit va interessar-se pel projecte europeu i va intentar entrar per treure’n beneficis econòmics. Després d’una dècada d’estires i arronses, Gran Bretanya entrava, finalment, a la Comunitat Econòmica Europea. El centre de l’antic Imperi Britànic es convertia ara en un soci més del club europeu.

brexit-shutterstock2

Ara bé, tot i l’ingrés d’anglesos, escocesos, galesos i irlandesos a la Comunitat Europea, ben aviat va començar a generar-se una resposta ideològica que buscava tornar a separar el Regne Unit d’Europa. La construcció de la narrativa euroescèptica va venir impulsada per molts factors que desgranarem durant el programa d’avui. Buscarem les arrels que van portar al Regne Unit a votar la seva sortida de la Unió Europea en el ja més que famós Brexit.

Leave a Comment