126. Monges hispàniques a l’Època Moderna. La família Escobar Villalba

Tancades en un convent sense pràcticament cap contacte amb l’exterior. Així és com ens imaginem la vida de les monges a l’Època Moderna, una vida caracteritzada per la sobrietat i la dedicació a Déu. Però realment aquesta imatge es correspon amb la realitat?

Encara que ens pugui semblar sorprenent, alguns reis hispànics van tenir una monja com a consellera, i la vida d’aquestes dones va anar molt més enllà de resar un dia rere l’altre. De fet, normalment quan parlem de monjes a l’Espanya moderna, el primer que ens ve al cap és Teresa de Ávila, però el cert és que hi ha moltes més dones de les quals es pot parlar.

monjas y beatas

Avui, A les Portes de Troia, ens aproparem a l’Espanya del segle XVII per conèixer de primera mà quina era la vida de les monges peninsulars del moment, per conèixer vides que segurament surten del què nosaltres imaginàvem i per aproximar-nos al cas de certes dones, sobretot a una molt propera a Felip IV.

Però la cosa no acaba aquí. Si us penseu que amb Teresa d’Àvila ho havíeu sentit tot, espereu a conèixer el cas de la família Escobar Villalba: una mare i dues filles que tenien unes experiències d’allò més curioses… Si voleu conèixer de primera mà una història poc coneguda, no us perdeu detall del programa d’avui.

Leave a Comment