120. La Batalla de Sant Quintí (1557)

L’any 1557 a Sant Quintí, a la Picardia francesa, es va produir una d’aquelles grans batalles que van marcar la història. En aquella localitat, el dia de Sant Llorenç, el 10 d’agost, les tropes de Felip II d’Espanya van imposar-se a l’exèrcit francès en una victòria que va valdre, fins i tot, la construcció d’un monestir com el de l’Escorial.

A la pràctica, la victòria hispànica servia per posar la primera pedra de la seva hegemonia a l’Europa occidental al llarg de la segona meitat del segle XVI i d’una part del XVII. Una hegemonia que havia començat amb Carles I al tombant de segle i que va trobar la oposició d’una França que també començava a posar les bases del seu futur poder europeu.

san-quintin-felipe-ii

Aquesta setmana, A les Portes de Troia, volem conèixer de primera mà el camí cap aquesta batalla en el si del conflicte de les guerres italianes, així com els protagonistes de la contesa i el seu desenvolupament.

Leave a Comment