118. Història de la corrupción a Espanya (1875-2016)

Un dels temes més tractats pels mitjans de comunicació d’avui en dia és la qüestió de la corrupció. Aquí i allà apareixen desfalcs, suborns, tràfics d’influències, diner negre i un llarg etcètera que embruten les mans de polítics de tots els colors i empresaris de tots els sectors. Amb tot, hi ha qui vol limitar la corrupció a casos puntuals; a pomes podrides que han utilitzat el seu càrrec o els seus diners per fer allò que els ha donat la gana.

És molta la gent, però, que pensa que la corrupció és sistèmica, que forma part de la realitat diària d’alguns, tant si viuen en democràcia com si estan sota el jou d’una dictadura. Espanya és un país on la corrupció és sistèmica?

La España Corrupta

Avui, a les Portes de Troia volem acostar-nos a la història de la corrupció a Espanya, des de la restauració borbònica del 1875 fins a l’actualitat més recent. Volem conèixer de primera mà les tupinades de finals de segle XIX, els privilegis polítics d’uns quants defensats per alguns partits de la república, el mercat negre, l’estraperlo franquista o el diner fàcil obtingut durant anys gràcies a l’auge de la construcció.

Leave a Comment