106. Els vikings, mite i realitat

Qui més qui menys té una opinió formada sobre els vikings. Terribles i sanguinaris guerrers amb cascos amb banyes que assolaven les poblacions costaneres de l’Europa medieval amb les seves atxes, carregaven tot el que podien i se’n tornaven a casa. Uns homes forçuts i salvatges que, des del nord d’Europa, organitzaven extraordinàries expedicions marítimes a bord dels seus vaixells en forma de drac i assaltaven abadies, pobles i ciutats sense cap mena d’escrúpols. Ciutats tan allunyades i diferents com Londres, París o Sevilla van patir atacs d’aquest poble de saquejadors.

untitled

Però, fins a quin punt la nostra imatge sobre els vikings és acertada, completa i vertadera? Què hi ha de malentès o deformació en la opinió que tenim sobre ells? Què és el que sabem i el que inventem sobre els vikings, la seva organització, la seva indumentària o el seu dia a dia i el seu sistema de creences?

Aquesta setmana tractarem d’aportar una mica de llum a tots aquests temes i molts d’altres.

Leave a Comment