103. Anna Frank i els perseguits pel nazisme

Hitler i els seus seguidors van utilitzar la força per tal d’imposar el seu model de societat. En el seu deliri totalitari, l’origen racial marcava des del naixement el que podies fer en la teva vida. Els jueus, per exemple, van ser perseguits a tot arreu on van arribar els nazis. Però no només ells van ser perseguits, sinó que altres grups com els gitanos o els testimonis de Jehovà també van patir la violècia del supremacisme alemany. Dins d’Alemanya, molts van haver d’amagar-se, exiliar-se o patir les brutalitats a mans dels nazis. Però un cop Hitler inicia la Segona Guerra Mundial el 1939, ni tan sols els exiliats estaven protegits.

anna-frank

Aquest és el cas de la família Frank. Jueus d’origen alemany, s’exilien a la veïna i democràtica Holanda per tal de poder viure dignament. En un inici tot va anar bé, però un cop els Països Baixos cauen en mans dels nazis, la família Frank va haver de recórrer a l’amagatall per tal de sobreviure. I és precisament en aquest amagatall on la més petita de la família, l’Anna, escriurà uns dels diaris personals més llegits i publicats de la història: El diari d’Anna Frank.

Avui ens apropem a Amsterdam per tal de conèixer la curta vida d’una escriptora que podria haver arribat a ser excepcional.

Leave a Comment