99. La història dels samurais

Com a europeus sorgits del colonialisme, l’Orient sempre ens ha fascinat. Ja sigui la sensual seducció de l’Orient mitja de les Mil i una Nits i els seus harems i aventures impossibles, ja sigui la mil·lenària antigor de la Xina imperial. Les illes del Japó, com no podia ser d’altra manera, no han escapat d’aquest parany cultural. I d’entre tots els seus aspectes, han sigut els samurais i la seva cultura el que més ens ha fascinat. Guerrers perfectes, cortesans inmillorables, artistes de la lluita amb espasa, moguts sempre per un codi d’honor inflexible i disposats a morir per la perfecció. Però, que hi ha de realitat i què hi ha de ficció en aquesta imatge que ens ha arribat dels guerrers del País del Sol Naixent? Quina va ser la seva contribució a la història del Japó? Fins a quin punt la història dels samurais és la història del Japó?

seven_samurai01

Totes aquestes preguntes i moltes més les respondrem al programa d’avui.

1 Comment

  1. Pingback: Homepage

Leave a Comment