97. La Guerra de les Dues Roses (II)

Les lluites per la successió són un dels grans problemes dels estats dinàstics. La història i la ficció estan plenes de moments en els que aquells que es senten fora de la línea successòria al tron conspiren per prendre la Corona.  I si a aquest fet li afegim un rei mediocre, una noblesa forta amb ganes de fer la seva, una època de crisi o una successió poc clara, el drama està servit.

York

Això, ja ho vam començar a veure en el programa anterior, és el que va passar a l’Anglaterra de mitjans del segle XV. Un món sacsejat per les intrigues i les lluites de poder entre dues cases nobiliàries, la de Lancaster i la de York, que lluitaren per fer-se amb la Corona.

Avui ens endinsarem en la segona fase d’aquesta història, la que va de 1461 a 1483, on cobraran protagonisme personatges que, pels seus actes i la seva complexitat, han passat de la història a la ficció, com Ricard III o Enric Tudor.

Leave a Comment