84. El Cop d’Estat del 23-F

Aquesta setmana fa 35 anys d’un dels fets claus de la nostra història recent: l’intent frustat de cop d’Estat de Tejero i els seus homes. El 23 de febrer de 1981 assaltaven el Palau de les Corts Espanyoles durant la sessió de votació de la investidura de Leopoldo Calvo-Sotelo i, durant unes hores, el país es va aturar completament. En una Espanya que tot just surtia de la Dictadura, l’actuació d’un grup de conjurats de la Guàrdia Civil i de l’exèrcit va despertar uns fantasmes ben presents encara en el dia a dia del país.

Tejero

Com va preparar-se el cop d’Estat? Quins eren els implicats? Com i on es va desenvolupar? I sobre tot, va fracassar totalment o va condicionar l’agenda política de la Transició?

Tot i això i molt més, en el nostre programa 84.

Leave a Comment