80. Reines medievals de la Corona d’Aragó

Des del punt de vista de la nostra recepció de l’Edat Mitjana ser una reina medieval és una paradoxa. Per una banda, els membres de la reialesa són els personatges més coneguts, estudiats i documentants arreu, per l’altra, el paper de les dones a la política i en l’exercici del poder ha estat un tema, si no tabú, sí com a mínim passat de llarg durant molts anys. Per tant, una reina és al mateix temps un personatge públic i una gran desconeguda.

Com era el poder de les reines medievals a casa nostra? Quan i com actuaven i feien valer la seva posició política? Com evoluciona el poder femení a la reialesa de la Corona d’Aragó?

reines

Aquesta setmana comptem amb la presència al programa de Lledó Ruiz Domingo, doctoranda de la Universitat de València, amb qui repassarem no només el paper de les dones a l’edat mitjana i més concretament el de les reines, si no amb qui també analitzarem els regnats de tres reines de la Corona d’Aragó Violant d’Hongria, Leonor de Sicília i Maria de Castella.

Ens acompanyeu?

Leave a Comment