292. La catedral habitada

Les catedrals són un del edificis més reconeixibles del passat medieval. Poques llistes dels elements més característiques de les nostres icones visuals sobre l’edat mitjana les deixarien fora: juntament amb les esglésies romàniques i els castells feudals, les catedrals gòtics suposen una parada inevitable en la nostra visió de cartró-pedra dels segles medievals.

LlibreCatedral_G

Però, us heu parat a pensar alguna vegada com es vivien les catedrals? Com s’utilitzaven els seus espais?, quina forma tenien i quines pràctiques, costums i rituals es duien a terme dins dels seus murs o a la seva ombra?

De tot això i molt més parlem al programa d’avui, dedicat a la història viva de les d’aquests conjunts arquitectònics, amb la presència del professor Eduardo Carrero, de la UAB.

Leave a Comment